De Tijd Vooruit

Vanuit het idee om een centrale tentoonstelling te maken in Zeist heeft SKVL een aantal opties bekeken op de campus te Zeist. In de keuze van een locatie waren twee aspecten leidend. De tentoonstelling mag de functies van het gebouw niet in de weg staan, maar moet wel opvallen in een gebouw dat hiervoor niet is ingericht.

Met de keuze voor een schil rondom het front van het auditorium voegt de tentoonstelling juist een extra dimensie aan het gebruik en de beleving van het gebouw toe. Door gebruik te maken van onbenutte ruimte in het voorgebied ontstaat een dynamische verticale tentoonstelling, toonaangevend in zijn vorm. En brengt zo, in het hart van Achmea, een belangrijk stuk identiteit tot leven. Voor medewerkers en relaties.

Vanuit de inhoudelijke relatie tussen inhoud, vorm en locatie ontstaat een dynamische tentoonstelling waar de bezoeker zich kan verdiepen in de rijke geschiedenis en geprikkeld wordt na te denken over het hier en nu en de toekomst.

Door een repeterende constructie rond het front van het auditorium ontstaat een ruimtelijke geleding die de thema’s in onderlinge samenhang plaatst. We zetten in op de kracht van de verbeelding. Door de verhalende vertelwijze zijn bezoekers in staat de context van Achmea te duiden en worden ze geraakt door de impact die Achmea speelt.

foto's: Mike Bink
film: cambition
drone: sky-lynx
edit: Reye media

Achmea en haar merken

sanadens

In nauwe samenwerking met glaskunstenaar Menno Jonker en de tandarts is er een glazen object ontwikkeld wat uiting geeft aan de werkwijze van de tandartsenpraktijk. Deze werkwijze omvat, net als het glazen object, een verbondenheid tussen alle aspecten binnen de praktijk. Niets is afzonderlijk waar te nemen. Zo ook voor het glazen object waarbij elk onderdeel in elkaar opgaat. SKVL hanteert eveneens deze alles omvattende benadering tijdens dit ontwerpproces en zo is er een volledige huisstijl ontwikkeld aan de hand van het glasobject. De kleuren van het object hebben ieder een eigen symboliek. Groen voor vriendelijk, rustig en natuurlijk. Roze als verwijzing naar het tandvlees.

Sanadens

imagem brand

De webapp die wij in samenwerking met buro de peper ontwikkelden is de uitkomst van een intensief onderzoekstraject waarin de opdrachtgever de ambitie uitsprak om met het bestaande beeldmerk visie te vormen op de kernwaarden van het bedrijf. Imagem vertaald data naar inzicht; oftewel zij zijn expert op het gebied van geodata. SKVL vertaalde deze ambitie naar de kern van hun activiteit; unieke waardes op unieke locaties.Het beeldmerk werd door ons benaderd als abstracte vertaling van de wereld. Door unieke waardes toe te kennen veranderd het beeldmerk in vorm. Een aantal pijlers zijn vastgesteld en vertaald naar software. Één ervan is bijvoorbeeld het genereren van een unieke dna waarde als je als werknemer je naam invoert. De software genereert geautomatiseerd je eigen specifieke logo die vervolgens is te gebruiken op visitekaartjes, presentaties, banners, animaties enzovoort. Een echte ‘hands on’ tool, waarin we onszelf als ontwerpburo bewust misbaar hebben gemaakt in de verdere uiteenzetting van de huisstijluitingen. Een aantal andere pijlers zijn ontwikkeld aan de hand van de kernactiviteiten van het bedrijf. Door te klikken op onderstaande woorden zie je de voorbeelden op deze pagina transformeren in vorm en kleur. Dit geeft een kleine indruk van het potentieel van de software en laat zien dat op welk apparaat waar ook ter wereld de software toegankelijk is…net als de producten van imagem.

responsive: 

 

intelligentie

eenvoud

locatie

 

en onze favoriete variant

 

kleurvariaties

Imagem logo

dimence

Dimence is een organisatie die geestelijke gezondheidszorg biedt aan volwassenen, jongvolwassenen en ouderen. De vestiging Westerdok in Almelo is door architect Daan Josee (Kristinssen) ontworpen. SKVL kreeg de opdracht om het volledig symmetrische gebouw van 20.000m2 van zowel bewegwijzering als een zekere bezieling te voorzien. Om de diepgang te vatten die het gebouw door zijn functie ondergaat is op initiatief van SKVL middels brainstormsessies en workshops een verhaal ontwikkeld wat de psyche van de mens verteld. Om dit verhaal te verwezenlijken is gebruik gemaakt van de expertise van een zevental illustratoren en 1 dichter. Tijdens het realisatie proces heeft SKVL technische begeleiding geboden aan de illustratoren zodat elke illustratie op levensgroot formaat kon worden gerealiseerd. De vraag naar bewegwijzering en bezieling is in het proces tot een samenhangend geheel versmolten. In het verlengde van de architectuur zijn de posities voor de illustraties geanalyseerd. Door het gebouw te beschouwen als een boek is er een intiem en liefdevol verhaal verteld in de locatie Westerdok. Een storytelling building met verhalen die je raken zonder confrontatie.

In uiting gebracht dankzij illustratoren Elske Berndsen, Coert de Boe, Caroline Cracco, Ingeborg Panjer, Annemiek Pruijt, Anja Tubben en dichteres Heidi Koren.

fotografie: Vincent Nijhof

Dimence