De Tijd Vooruit

De Tijd
Vooruit

Vanuit het idee om een centrale tentoonstelling te maken in Zeist heeft SKVL een aantal opties bekeken op de campus te Zeist. In de keuze van een locatie waren twee aspecten leidend. De tentoonstelling mag de functies van het gebouw niet in de weg staan, maar moet wel opvallen in een gebouw dat hiervoor niet is ingericht.

Met de keuze voor een schil rondom het front van het auditorium voegt de tentoonstelling juist een extra dimensie aan het gebruik en de beleving van het gebouw toe. Door gebruik te maken van onbenutte ruimte in het voorgebied ontstaat een dynamische verticale tentoonstelling, toonaangevend in zijn vorm. En brengt zo, in het hart van Achmea, een belangrijk stuk identiteit tot leven. Voor medewerkers en relaties.

Vanuit de inhoudelijke relatie tussen inhoud, vorm en locatie ontstaat een dynamische tentoonstelling waar de bezoeker zich kan verdiepen in de rijke geschiedenis en geprikkeld wordt na te denken over het hier en nu en de toekomst.

Door een repeterende constructie rond het front van het auditorium ontstaat een ruimtelijke geleding die de thema’s in onderlinge samenhang plaatst. We zetten in op de kracht van de verbeelding. Door de verhalende vertelwijze zijn bezoekers in staat de context van Achmea te duiden en worden ze geraakt door de impact die Achmea speelt.

foto's: Mike Bink
film: cambition
drone: sky-lynx
edit: Reye media

Congrescentrum Achmea Zeist

video