Vechtpark magazine

Vechtpark
magazine

Een uitgave over het ontstaan van het Vechtpark Hardenberg. Het magazine geeft een kijkje achter de schermen van het ontstaan van een uniek en grootschalig kunstproject. Curator Jeroen van Westen.

Het beschrijft hoe kunstenaars,(landschaps)architecten, overheid, waterschap, inwoners en diverse deskundigen nauw hebben samengewerkt.

Vechtpark is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Hardenberg en waterschap Vechtstromen. Het landschappelijke park verbindt de rivier de Vecht en de stad Hardenberg met elkaar. In het park staat de wisselwerking tussen water, natuur en de mens centraal.

In deze uitgave heeft SKVL de technische benadering van natuur gevat in verschillende boekdruk kunsten.  Door de zeefdruk, gepreegd, gedrukt en gebonden onder leiding van SKVL. Om de gelaagdheid van het landschap weer te geven is de cover van dit magazine gedrukt door middel van pregen. Deze druktechniek, ook bekend als blinddrukken, maakt het mogelijk om drie verschillende reliëfs in het papier te drukken. De eerste preegdruk toont de rivieren, de verdiepingen in het landschap. De tweede preegdruk de dijken en stedenbouw, het verhoogde landschap. SKVL heeft dit hele proces begeleid van begin tot eind en is ook verantwoordelijk geweest voor de grafische uiting van het magazine. Hierbij is onderscheid gemaakt in tekst, quotes en afbeeldingen.

Uitgave Gemeente Hardenberg