kunstenaars woning

kunstenaars
woning

Gesprekken over gebruik en beeld vormden de basis voor het ontwerp van het huis, dat werkt als een kunstwerk waar kleur en materiaal samen komen. Met doordachte ruimtelijke aanpassingen is meer openheid en natuurlijk licht in de woning gebracht, wat resulteert in een sterke verbinding tussen binnen en buiten. Een ruime leefkeuken fungeert als het sociale hart van de woning en biedt direct contact met buiten, versterkt door een luifel die van binnen naar buiten uitsteekt. Een eikenhouten schuifpui over de volle breedte van de woning geeft mooi zicht op de diepe tuin. Bovendien zorgt een doordachte aanpassing van het dak en strategisch geplaatste gevelopeningen voor een overvloed aan natuurlijk licht dat het dynamische interieur levendig verandert door de dag heen. De verbouwing is grotendeels zelf uitgevoerd waarbij de meerwaarde van de kunstenaars blik tot in allerlei details zichtbaar is. Het is echt een woning geworden die past bij de mensen die er wonen.

fotografie: Mike Bink / Henny van Belkom

Woning Apeldoorn

"Het meeste impact heeft de halvering van het dak achter het huis, waarbij het dak vervangen is door ramen. Over de hele breedte van het huis ramen met daaronder de schuifpui."

"We vonden het belangrijk om verrast te worden door het ontwerp, dat we een huis kregen waar je van het ontwerp blijft genieten, er niet op uitgekeken raakt. Het ontwerp is daar echt in geslaagd."