Lalique  museum

Lalique
museum

Het Lalique Museum is in zijn geheel gewijd aan de wereldberoemde Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945).

Sinds de opening, heeft het museum een enorme bezoekersgroei doorgemaakt: van 1.800 bezoekers in 2011 naar 62.000 bezoekers in 2019. Met de komst van het nieuwe Lalique Museum voorziet men een verdere groei naar 100.000 bezoekers op jaarbasis. Het huidige museum barst dus letterlijk uit haar voegen. Ook de museumbeleving vraagt om een totale ‘upgrading’. 

Studio Koster van Lienen (SKVL) is gevraagd om een masterplan te ontwikkelen waarin historisch erfgoed, moderne architectuur, interieurontwerp en tentoonstellings-ontwerp op een unieke en onderscheidende manier in elkaar overgaan. Met respect voor de omgeving en historische context van De Commanderij. 

Een nieuwe corridor verbindt straks het bestaande gebouw op Gasthuisstraat 8,
met De Commanderij en aanbouwen, waarin onder meer tentoonstellingsruimten, een juwelenkamer, een holografische ruimte, een werkatelier, een restaurant en een museumwinkel zullen verrijzen. Het nieuwe entreegebouw krijgt een heldere belijning en transparante uitstraling. De naam ‘LALIQUE MUSEUM’ siert straks de glazen gevel van het entreegebouw en begeleidt bezoekers, via de Kerkstraat naar de hoofdentree van het museum.

Museum Doesburg

Het nieuwe
Lalique
Museum