de waag

de
waag

Museum de Waag te Deventer is een monumentaal pand uit 1528 en diende als decor voor de tentoonstelling ‘Persoonlijke verhalen over de Deventer Collectie’. Tijdens deze tentoonstelling werd de rijke geschiedenis van de Hanzestad Deventer getoond aan de hand van negen persoonlijke verhalen van haar inwoners. Het monumentale pand op de Brink staat circa 80 cm uit het lood waardoor er ruimtelijke kwesties waren op te lossen. Om te voorkomen dat het pand werd aantast heeft SKVL een tentoonstellingssysteem ontwikkeld wat zich tussen het bestaande balken raster in klemt. Hierdoor was het mogelijk om de ruimte op te delen in verschillende gebieden. De vitrines werken samen als een geheel, ze vormen een coulisse waarin de persoonlijke verhalen worden verteld. Elk uniek verhaal heeft een vitrine met bijbehorende kleurstelling waarin teksten, afbeeldingen en voorwerpen werden getoond. Voor het kleurgebruik is er een analyse gemaakt van het glas en lood in het pand, hieruit is een palet ontstaan die door de gehele tentoonstelling is gebruikt. Deze opdracht is uitgevoerd in samenwerking met Studio Groen+Schild.

De Waag

plan

plan

foto's: Mike Bink